Demirköy ve İğneada (Kırklareli)

Demirköy, İğneada

Kilitbahir’de yeterince rüzgar aldıktan ve serinledikten sonra rota, Trakya’nın Karadeniz tarafına geçmeye karar verdik. Demirköy, Istrancaları aşıp, Karadeniz’e ulaşmak için mutlaka uğramanız gereken eski bir ilçe. Fatih’in İstanbul’u Fethi sırasında kullandığı gülleler burada ki dökümhanede yapılmış. Meşe ve kayın ormanlarının ortasında bulunan Demirköy,  tarihine pek te sahip çıkmamış. Yine de şehirde ufak bir tur atarak eski mekanları görebilir, meydanda ıhlamur ağaçlarınn altında çayınızı içebilirsiniz. Eğer Deniz merakınız yoksa ve sakinlik arıyorsanız, farklı heyecanlar tattıracak birçok patika ve orman yolu da sizi bekliyor. İlkbahar aylarında orman çileği, ıhlamur ve mürver toplayabilirsiniz. Yazın ikinci yarısı ve sonbaharda da yabani armut, kızılcık, böğürtlen, muşmula (beşbıyık) gibi meyveleri bulmak mümkün. Çok şanslıysanız Karaca bile görebilirsiniz. İlgi alanınız mağaralar ise Dupnisa Mağarasını ziyaret etmelisiniz.

Belki 60 yıllık bir Koyun Ağılı

 

Bazıları için görev bazıları için oyun zamanı

 

Anakuzusu (Danası)

 

Hudut kontrolü

 

Biz düşmanlığı öğretmeyince dost kalabiliyorlar.

 

 

Yemek zamanı, çay suyu da hazır

 

Kedi işte

 

Eve dönüş.

 

Bu yol yılda bir kaç defa kullanılıyormuş, umarım bugün o gün değildir :)

 

Çay;  ister semaverde,  ister kuzinede.  Her zaman hazır :)

 

Çayı içtik şimdi selfie zamanı :)

 

Dağlar güzel, ama Deniz görmeden duramam diyorsanız İğneada’ya gitmek için yarım saat daha yol almanız gerekiyor. İğneada’ya 6-7 sene aradan sonra yaptığımız bu ziyaret, bizi biraz üzdü. İğneada fazlasıyla betona ve yapılaşmaya teslim olmuş durumda. İğneada’ya gelince denize girmek dışında yapabileceğiniz bazı şeyler (Nükleer Santral gelmeden yapabilecekleriniz); Longoz ormanları, Göller, Beğendik sahilinden Bulgar sınırına bir bakış, Sislioba Köyünde bir bardak çay ve bulabilirseniz bir kavanoz bal almak.

Beğendik Köyünden Bulgaristan manzarası

 

Kumsalın keyfini inekler çıkarıyor.

 

Balık denemelerine devam.

 

 

İğneada kamp alanı

 

Salıncak dediğin böyle olur.

 

Sevgiler….

2 yorum

  1. Tunç bey sizi öncelikle gezenbilirden sonra yolgezen den takip ettim aravana yeni başlayacak olanlara ve karavan meraklıları için çok gğzel detaylı paylaşımlarda bulunduğunuz için teşekkürler. Ben 2 yıldır çekme karavan için araştırmalarda bulundum Sakaryada ki imalatçılarla görüştüm. Bu yıl en son er ba karavanla görüştükten sonra eşim kamperda kararkıldı bu kararı beni hem sevindirdi hemde maddi olarak beni zorlayacak.çekme karavan beni çok yoracaktı 12metreküplük minibüs uzun yıllar kullandım.şimdi bulabilirsem 15 ya da 17 metreküplük araç ve sizin detaylı paylaşımlarınızdan sonra kendimde bir enerji oluştu fakat hala korkularım var. Size nacizane bir sorum olacak aracı aldıktan sonra içini yaptırmak için bir yerle mi görüşwyim yoksa kendim yapmak iöin başınamı geçeyim.Hiç deneyimim yok sadece araştırmalarım ve sizin ayrıntılı paylaşımlarınız var

    1. Merhaba,

      Eğer elinizden iş geliyorsa, ve az da olsa takım taklavatınız varsa. Kendi karavanınızı yapmanız keyifli bir uğraş. İşçiliğe ayıracağınız bütçeyi daha iyi ekipmanlara veya gezilerinize ayırabilirsiniz.
      Karavan imalatı konusunda daha önce benimde tecrübem yoktu. ama farklıda olsa bir şeyler ürettiyseniz bu işide başarırsınız.

      Sevgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir